21.01.2010

Pre-Fall 2010: Balenciaga


Son birkaç sezondur şaşırtıcı biçimde kendi tarzını ısrarla kabul ettirmeye çalışan Balenciaga sonunda başarılı oldu. Pek de alışık olmadığımız bir çizgide ilerleyen markanın "geleceği görür" olduğunu yeni yeni kabul eden moda otoritelerinin ağızlarını açık bırakan Balenciaga'nın Nicolas Ghesquière'i günümüz kadınının, önümüzdeki 10 yıl içinde giyeceklerini tasarlıyor gibi.
Urban dressing dediğimiz kentsel yaşamın bir parçası olan desenlerini bir meditasyona dönüştüren tasarımcı, bir ceketin, bir paltonun, bir pantolonun veya bir takımın gelecek için; mutlaka yeniden gözden geçirilmesi, yeniden düşünülmesi ve tasarlanması gerektiğine inanıyor. 
Yıllardır süregelen ve artık Balenciaga'nın imzası haline gelen, keskin katlar beraberinde aerodinamik atletizmi öne çıkarak ve yüksek topuklu grafiksel ayakkabıları asla bırakmıyor. Fransız endüstri tasarımcısı Charlotte Perriand'ın ürünlerini toplayan Ghesquière, aynı zamanda tasarladığı platformlar için ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. Ve tabii ki Balenciaga'nın vazgeçilmesi baskın renkli (sarı, yeşil, turuncu) opak çorapları, özellikle önümüzdeki sezonlarda tüm tasarımcıların odak noktası olacak. 
Her zaman farklı şeyler düşünüp üreten Balenciaga için uygun görülmeyecek tek sıfat sanıyorum ki "basit" tir.

Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics