26.01.2010

Paris Couture Spring 2010: Giorgio Armani Privé



Giorgio Armani, dün akşam Paris Moda Haftas kapsamında düzenlenen Armani Privé Couture defilesine ilham almak için uzaya ufak bir gezi düzenlemiş olmalı ki, kolleksiyonun en önemli objesi ve defilenin ana konsepti "ay" dı. Evet podyumun başlangıç yerinde gümüş rengi devasa bir ay figürü yer alıyordu. İtalyan tasarımcı, yeni başlayan ödül törenleri sezonunda (21 Şubat - Baftas ve 7 Mart Oscar gibi) ünlülerin sık sık uğrak yeri olduğunu bildiği için tasarımlarında,bu denli cesur davranıyor olsa gerek. Kolleksiyonun devamlı motifi olan ay, takım ve ceketlerde broş, çantalarda toka ve tüm kıyafetlerin drapelerinde, kıvrımlarında olmak üzere kullanılmıştı.
Renk paleti şov boyunca öyle göz alıcıydı ki ön sıradaki izleyiciler, bu harika görüntüyü tasvir ederken "aurora borealis" yani kuzey ışıkları olarak not almış olabilirler. Armani tasarımları, kendini yüksek sosyeteden göstermek isteyen her kadının başlıca seçimi olacak eminim ki.
Armani'nin "ergonomik pantolonlar" diye tabir ettiği, daha önce görülmemiş "leggings" -dar pantolonlar- ayarındaki bilek üstü kesimli pantolonlar oldukça dikkat çekti.
Geleneksel couture ve drape tekniklerinin binlerce kitabını yazabilecek tecrübedeki tasarımcı için, son dönemde popüler olan geniş ve sert strüktürlü omuzlar ile Swarovski kristallerini birleştirmek ve tekno-etkili bir kolleksiyon yaratmak çok da zor olmamıştır sanıyorum ki. Sert bir görünüme sahip olan kumaşların aslında ne kadar ince ve zarif olduğunu gömeniz, Armani'nin geleceğe hiç bakmadığı gibi baktığını ve tamamen modern bir şeyler yapmaya çalıştığını anlamanız için yeterli bir kanıt olacaktır.











Fotoğrafların büyük hallerini görmek için lütfen üzerine tıklayınız.

Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics