28.01.2010

Paris Couture Spring 2010: Jean Paul Gaultier



Jean Paul Gaultier, dün Paris'te düzenlenen şovunda her zaman olduğu gibi izleyenleri fantastik bir yolculuğa çıkardı. Gezmeyi ve gördüğü yerlerdeki ipuçlarını işinde ve tasarımlarında kullanmayı seven bir tasarımcı ile karşı karşıyasınız.

Dün defile salonundakiler, JPG'nin elinden çıkan tasarımlarla Güney Amerikadan, Aztek serüvenlerine ve Pocahontas'a kadar pek çok hikayeyi birebir yaşamış kadar oldular. Defilenin başlarında, günümüz modasının belirgin ipuçlarını sergileyen tasarımcının hayal dünyasının derinliği, modellerin gelip geçmesi ile ortaya çıktı.

Meksikadan, Kızıl derililere, eski dönem savaşçılardan bilimkurgu filmlerdeki kraliçelerin aksesuarlarına kadar pek çok yerden esinlenen tasarımcının kullandığı iri şapkalar, palmiye yaprağından çanta ve saç aksesuarları oldukça ilgi çekti.

Kot, deri ve ipekli kumaşların yanı sıra, aplikelerden ve hasır mantığı ile oluşturulan, orjinal tekstürlü kumaşlar da bu defiledeki tasarımlar için özel olarak yaratılmıştı. Hayal gücünün ve yaratıcılığın sınırının olmadığını kanıtlayan Jean Paul Gaultier, haute couture dünyasının en çılgın tasarımcılarından biri olarak tanımlanırsa, kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.





















Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics