27.08.2010

IFW – Karma 1 - Gül Ağış, Zeynep Tosun ve Zeynep Erdoğan


İstanbul Moda Haftası ikinci günü ile son hız devam etti.

Sırasıyla Lug Von Siga (Gül Ağış), Zeynep Tosun ve Zeynep Erdoğan’ın düzenlediği “Karma 1” adlı defile ile ikinci gün başladı. Toplamda 45 tasarımın sergilendiği şovda, izleyenler tam bir sanat esintisi altında kaldı.

İlk olarak Gül Ağış’ın koleksiyonu çıktı podyuma. Ağırlıklı olarak deri kullanımının görüldüğü defilede, ipek, saten ve pek çok esnek özellikli kumaşlar kullanıldı. Siyah, beyaz ve ten renginin yanı sıra pudra rengi gibi pek çok pastel tonlar dikkat çekti. Kırmızı çizgili ufak detayların hoş bir etki yarattığı defilenin özellikle ayakkabılarına bayıldım diyebilirim. Defile sonunda, ev sahiplerinden  Gül Ağış’ın çıplak ayak çıkması gözlerden kaçmadı.



İkinci sırada Zeynep Tosun’un koleksiyonu podyumda yer aldı. Zeynep Tosun’un defilesinde ilk göze çarpan detaylar retro ve vintage etkisi oldu. Pudra renklerine hakim tasarımlara, kırmızı, sarı ve mavi gibi canlı renkler eşlik ediyor. Daha çok hafif ipekli ve şifon kumaşların kullanıldığı defile, pek çok kişinin beklediği “umut vaat edici” statüsünden çok daha ilerideydi. Tasarımların ahenkli kesim detaylarının çok hoşuma gittiği defilenin, ayakkabı seçimini pek de doğru bulmadığımı eklemek istiyorum.



Son olarak Zeynep Erdoğan’ın koleksiyonu ile son bulan Karma 1 defilesi, izleyenlerde hoş bir etki yarattı. Pudra renklerine diğer defile arkadaşları gibi devam eden tasarımcı, destek olarak siyah, beyaz ve gri kullanmış. Genel olarak göz yormayan bir renk skalasına sahip olan koleksiyonda, koleksiyonun ana objesi olan eldivenler için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Ağırlıklı olarak tek tip kumaş seçimine giden tasarımcı, pilili pantolonlar, mini elbiseler ve yüksek belleri tasarımlarından eksik etmemiş. 

 



Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics