26.08.2010

IFW - Günseli Türkay



 Partilerin ardından, İstanbul Moda Haftası dün başladı.

Dün saatler 12:00ı gösterdiğinde Gizia’nın defilesi ile başladı İstanbul’da moda furyası. Sırasıyla Atıl Kutoğlu, Deniz Mercan, Günseli Türkay ve Bora Aksu’nun defilelerinin sunulduğu yoğun bir programa ev sahipliği yaptı İTÜ Taşkışla binası.

İlk olarak Günseli Türkay’ın –her ne kadar İtalya’da olduğum için izleyememiş olsam da, her tasarımını tek tek incelediğim- defilesinden söz etmek istiyorum.

Moda görüşü açısından pek çok tasarımcıdan farklı bir kulvarda yer alan, ve hedefine doğru hızla yükselen Türkay, bugün de izleyenleri kendine hayran bıraktı. “Yılın Moda Girişimcisi” ödülünün de verdiği güvenle, özellikle ünlü ressamların tablolarını kendi yorumu ile kumaşlara aktarma tekniğini sürdüren tasarımcı, bugünkü defilesinde tam 20 parça sergiledi. Koleksiyonun genelinde bir haute-couture defilesinden bambaşka bir sanat dalını andıran esintiler vardı.

Genel olarak siyah, beyaz, nar çiçeği, sarı ve parlement mavisi renklerini kullanan Günseli Türkay; mini elbiseler, havuç pantolonlar, desenli taytların yanı sıra devasa kolyeler tercih etmiş. Geometrik desenlerin ve karikatüristik çizgilerin hakim olduğu defilede, hayal gücünün sınırlarını zorlayan tasarımlara da rastlamak mümkün.

Ayrıca defilenin styling, aksesuar ve ayakkabıları da Deniz Berdan’a ait.



Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics