20.12.2011

Dior Couture by Patrick Demarchelier

Son zamanlarda pek çok marka kalıcı olma peşinde. Bence bu konuda atılmış en büyük ve en harika adım Valentino'nun halen etkisinden çıkamadığım Virtual Museum'u. Merak edenler yazımı okumak için buraya tıklayabilirler.

Elbette ki Valentino da, Dior da zaten isimlerini tüm dünyanın adını aklına kazıdığı markalar. Ama bu yetmiyor olacak ki, gözle görülür elle tutulur bir kalıcılık için kolları sıvamış durumdalar.

Bugün sizlere tanıtacağım Christian Dior'un bu ayın başında raflarda yerini almış olan "Dior Couture by Patrick Demarchelier" adlı kitabı.

Patrick Demarchelier, 1943 Paris doğumlu dünyaca ünlü bir moda fotoğrafçısı. Sayısız dergilerin kapaklarının, ünlü markaların reklam kampanyalarının, moda çekimlerinin ve burada sayamayacağım pek çok başarılı işin altına imzası bulunuyor. Son olarak 2007'de Fransa Kültür Bakanlığı tarafından kendisine, Sanat ve Edebiyat Onur Ödülü takdim edilmiştir. Daha fazla bilgi için şuraya tıklayarak, web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dior Couture kitabının tümünü fotoğraflayan Partick Demarchelier hakkında bu kısa bilgilendirmeden sonra, kitabın içeriğinden bahsetmek istiyorum. Yazımın başında da söylediğim gibi, Christian Dior için gerçek bir kalıcılık objesi olarak nitelendirilen bu kitapta, Dior'un en beğendiği Couture tasarımların editorial tadında sanatsal fotoğraf ve açıklamaları yer alıyor.

Bir anlamda Christian Dior'un dev portfolyosunu sunan kitapta 100'den fazla ikonik gelinlik, Dior'un bizzat kendi elinden çıkma onlarca couture elbise ve Dior'un veliahtlarından Yves Saint Laurenti Marc Bohan ve John Galliano'ya ait tasarımlar da yer alıyor.

Şimdilik Türkiye'de satışı yok, ancak bu durumun çok uzun süreceğini sanmıyorum. Amazon üzerinden inceleyebilir veya satın alabilirsiniz. Liste fiyatı 115$. Aşağıdaki kısa videoda ise kitabın oluşum sürecinden bir parça izleyebilirsiniz. Bence oldukça keyifli..





Dior'un kapılarının açıldığı, The New York Times'ın Patrick Demarchelier ile yaptığı röportajı okumak ve videoyu izlemek için ise şuraya tıklamanız yeterli.

Son olarak karşınızda kitaptan bazı ufak ipuçları..






2 Responses so far.

  1. B says:

    Sineem hep boyle 'backstage' videolari kooy :]

  2. öyleyse bana bir backstage videosu çek buse :D oh happy studio for fashionsletter :D nasıl :D

Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics