3.01.2011

2011 Renk Trendleri

Yeni yılla beraber yeni trendler, yeni takıntılar elbette geliyor. İlk olarak elime renk trendleri geldi. 70'lerin kesimleri ve desenleri bu sene daha bi canlı daha bi renkli olacak. Şimdiden bahar sezonunun ipuçları kendini göstermeye başladı. Ufak ufak neler toplamalı, neleri çıkarmalı diye düşünüyorsanız ilk olarak renklilerden başlamalısınız. Sadece sarılar turuncular değil, canlı ve parlak renklere sahip olan herşey ortalığa dökülecek. Ve eğer kendi kendinize, beyaz bir renk mi diye sorup duruyorsanız, bu bahar cevabınızı bulacaksınız..


Pembe: Yalnız herhangi bir pembe değil! Biliyorsunuz ki yavruağzı Pantone tarafından yılın rengi seçildi. Ve daha şimdiden Jil Sander, Valentino ve DKNY gibi bahar defilelerinde boy göstermeye başladı. Ve bu özel pembeyi aynı zamanda diğer parlak renklerle (turkuaz, turuncu) birleştirmekten, ve koyu bir kontrast yaratmak adına daha naturel renklerle de (haki, kum) bir arada kullanmaktan çekinmeyin.

 Peter Som, Jil Sander, Valentino, Badgeley Mischka
Nina Ricci, Jil Sander, DKNY, Valentino


















Turuncu: Moda dünyası kesinlikle bu rengi seviyor. 2011 baharında bütün tasarımlara hurma ve kil rengi gölgeler gelmiş. Kesinlikle canlandırıcı olduğuna ve pozitif enerji verdiğine inandığım bu renkten daha fazla ayrı kalabileceğimi sanmıyorum.

Vena Cava, Prada, J. Crew, Versace


















Sarı: Bazen bir kadın için taşıması zor bir renk olabiliyor ancak, yaklaşan heyecanlı bahar için bu riski almaya kesinlikle değer.  En sıcak tonundan en solgun tonuna; Chanel, Jason Wu ve Proenza'da görülen sarılar, modern çizgilerde geziniyor olsa da; 70'ler ruhu hala hakim!

 Christopher Kane, DvF, Isabel Marant, Chanel
Rodarte, Jason Wu, Proenza Schouler, Yigal Azrouel


















Mavi: Gerçekleri saklayamayız. Söz konusu bahar klasikleri olunca mavi kesinlikle kaçınılmaz bir teklif oluyor. Canlı turkuaz, puslu gök ve en zengini denizci (navy) mavisi, mavi trendinin başını çekenler. Her ne kadar maviyi kahve ve yeşil tonları ile taçlandırmayı sevsem de bilirkişiler parlak turuncuyu önermişler. 

 Diane von Furstenberg, Proenza Schouler, Peter Pilotto, Jil Sander
  Diane von Furstenberg, J. Crew, 3.1 Phillip Lim, Jil Sander
  Peter Som, Versace, Burberry Prorsum, DKNY


















Toprak Tonları: Baharın bütün diğer favori renklerine keskin bir kontrast yaratacak olan toprak tonlarına hepimiz hoşgeldiniz diyoruz. Tarçın rengi favorim ama kum renginden de asla vazgeçemem. Bu bahar toprak tonları, kimseyi yaşlı göstermeyecek!

 Isabel Marant, Unique, United Bamboo, Marc Jacobs
3.1 Phillip Lim, Vanessa Bruno, Rag & Bone, Victoria Beckham


















Beyaz: Evet, baharda en çok sevilen, tercih edilen veya kaçılan renk her zaman için beyaz oldu. Ama bu bahar özellikle tercih edilecek bir renk haline geliyor. Belki bir kaçış yolu olarak görülen beyaz kotlar, özensizce seçilmiş beyaz bir üst ve hatta beyaz bir ceket. Baştan ayağa beyaz olmamak için ne gibi bir sebebiniz olabilir ki? 

 Derek Lam, Peter Pilotto, Yigal Azrouel, Rag & Bone
Bottega Veneta, Calvin Klein Collection, Ralph Lauren, Temperley London






































Via Refinery 29

Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics