10.01.2012

Reklamlar: 2012 Ilkbahar

1 aydan fazla bir süredir 2012 İlkbahar için hazırlanmış olan reklam kampanyaları ortalarda dolaşıyor. Her gün bir yenisiyle karşılaştığım için hepsini olmasa da, en azından bir kısmını biriktirip öyle sizlerle paylaşmak istedim. Böylece kıyaslamak ve fikir sahibi olmak daha kolay oluyor.

Reklam kampanyaları ülkemizde henüz çok fazla önemsenmeyen bir konu olsa da aslında, gişe rekorları kıran bir filmin fragmanı kadar önemli. Ne çok abartmak lazım, ne de çok saklamak. Ama işler her zaman söylendiği kadar kolay olmuyor, az sonra göreceğiniz gibi bazı reklamlar çok hoş olurken, kimileri göze hiç hitap etmiyor.

Burayı çok fazla işgal etmemek için elimdeki tüm fotoğrafları Facebook'a yükledim. Ordan istediğiniz gibi beğenip, beğenmeyip yorum yapabilirsiniz.. Hepsi hakkında az çok konuşacak, gözüme hoş gelenleri el üstünde tutacağım :)

Armani ve MaxMara benim için fazla maskülen. Normalde daha farklı olan tarzlarını reklam kampanyası çekimleri konseptince mutasyona uğratmamak lazım, yazık.

Dior, Emporio Armani ve MaxMara Studio olması gerektiğinden daha fazla editorial tadında. Gisele Bündchen'i kullanan Versace ve Salvatore Ferragamo reklamları ise birbirinin devamı gibi. Chanel gibi Karl Lagerfeld imzalı Fendi reklamı dikkat çekmiyor.

MaxMara Studio reklamı gerçekten çok ilginç. Elimde 14 adet rekalm fotoğrafı bulunan çekim, editoriali geçtim lookbook hatta komlpe koleksiyon şeklinde. Reklam dediğin 3-5 fotoğraflı olmaz mı?

Tom Ford, Nina Ricci, Alberta Ferretti, Gucci ve Bottega Veneta sönük bulduklarım arasına girerken; matador şapkası ile colosseo önünde poz veren turist edasıyla Moschino reklamına hiçbir anlam veremedim.

Gelelim beğendiklerime.. Karl Lagerfeld elinden çıkma Chanel reklamları yaratıcı ve her zamanki gibi klas bir görüntü sergiliyor. Geçen seneki Madonna'lı çekimlerin bir devam filmi niteliğindeki Dolce & Gabbana reklamlarının bu seneki yıldızı Monica Bellucci. Klasik İtalyan ailesi temasıyla göz dolduran reklamlar şimdiden bir hayran kitlesi kazandı bile.. Valentino ve Roberto Cavalli 4'lü yapmış durumda. İkisinin de reklam fotoğraflarında sürekli bir 4 modelli kompozisyon söz konusu. Cavalli reklamındaki Naomi Campbell'in onca sansasyondan sonra hala prim yapabiliyor olması ise şaşırtıcı.

Proenza Schouler aslında lookbook gibi ama çizgiyi öyle güzel tutmuşlar ki, reklamlıktan çıkıp gözü yormuyor. Geçen sene en beğendiğim reklamların sahibi Mulberry yine bu seneki istikrarını koruyor ve benzer modeller, benzer konseptler ise beğenimi kazanıyor. Ama favorim Jil Sander. Nasıl yaratıcı, nasıl sanatsal, nasıl herşeyi yerli yerinde olduğunu görünce bana katılacaksınız..

Karşınızda 2012 İlkbahar reklam kampanyalarından beğendiklerim, ve devamı Facebook'ta..









Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics