17.04.2012

2012 Yaz Sac Trendleri

Her nasıl oluyorsa 2009 Saç Modası adlı yazım blogumun en fazla hit alan yazısı. Çok eskiden ve başka bir blog formatına göre yazdığım yazının görünümü ve içeriği pek hoş olmasa da bu bana tek bir şey anlatıyor. Yeni bir saç trendleri araştırması yapmam gerektiği! Evet ve ısrarlarınıza dayanamayıp sizler için 2012 Bahar / Yaz aylarında sıkça göreceğimiz saç modellerini ve renklerini derledim. Lütfen eski yazıyı rahat bırakın :)

 Örgüler, bukleler. Yaz aylarında açıkçası benim ezelden beri en çok tercih ettiğim model diyebilirim. Sanırım bu yüzden en başa aldım. Saçlarım üzerine oturulacak kadar uzunken de, kulaklarımı geçmeyecek kadar kısayken de bir şekilde hep toplama ihtiyacı hissederdim ve nedense elim hep bu modele giderdi. Hem dağınık bir şekilde cool olabiliyor hem de yazın sıcağından kurtulmuş oluyorsunuz. Her türlü örgülü bukleli şeyleri deneyin! Hatta Frida'nın "Halo Braid" (4 numara) modelini bile. Bu yaz çok tutacak.

Aksesuarlı topuz.  Kolayımıza geldiğinden hep topluyoruz ama bu yaz saçları boş bırakmak yok! Topladıktan sonra mutlaka birkaç parça aksesuar ekleyin. Bir anda havanızı bir peri kızından rock star'a çevirmek sizin elinizde.

Doğal dalgalı. Saçınızın kendinden dalgası varsa olduğu gibi bırakın. Hatta reklamlarda dediği gibi yıkayın ve çıkın! Eğer bir tarafı dalgalı diğer tarafı düzse bile çok fazla oynamayın. Bu yaz doğal saçlar moda çünkü. Fönleri, düzleştirici ve maşalarınızı sonbahara kadar ortadan kaldırın.

Ortadan ve yandan ayrılmış. Sanırım bu konuda söyleyecek pek fazla şey yok. Sadece o nerden ayrıldığı belli olmayan şekiller var ya, işte onu yapmayın.

Atkuyrukları.  Özel uğraşılmış veya öylesine olsun. Bu yaz bolca at kuyruğu yapın.

Quiff ve Volumler.  Quiff aslında sözcük anlamı olarak alındaki bukle demekmiş. Ama siz Elvis Presley ile Kate Lanphear arası birşey yapın, abartmayın. 80lerdeki dolmalardan bahsetmiyoruz! Volume olarak ise en sevmediğim krepeler ve insanın kafasını alien gibi gösteren modeller varmış. Yine de kötünün iyisi diyebilirim. Önden kafanızı koni gibi arkadan ise tava yemiş gibi gösterenler out en azından.

Islak görünüm. Islak ıslak çıkın demiyoruz yalnız dikkat. Sonra annenizden terlik yemeyin modaya uyacağım diye. Islak görünüm adı üstünde. Bana pek yakışmadığından ve sevmediğimden olsa gerek en sona attım ama kuaföre saçı yapılı girip ıslak çıktı diye aforoz edilen ünlülere dönmeyi kim ister. Yine de ille yapacağım diyorsanız, siz bilirsiniz :)

2 Responses so far.

  1. B says:

    sinem bi de bu modelleri yapacak kuafor istiyoruuz :D saka bi yana, dogal dalga isteyince masa yapmaya kalkan kuaforlerden kurtarsin biri beni :)

  2. Adsız says:

    örgü topuzları çok seviyorum en favorim onlar :)

Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics