27.06.2011

Chanel 2.55'in Sirlari

Herkesin bahsettiği konulardan konuşmayı sevmem aslında. Ancak, Chanel'in meşhur çantası olan 2.55in yapım aşamasının sırları ile ilgili, pek de kimsede olmayan bilgiler ele geçince sizlerle paylaşmaya karar verdim..




Meğer herkesin merak ettiği konu, Chanel aksesuarların neden hiç yaşlanmadığıymış. Bunun nedeni ise Chanel'in tasarımlarını oluştururken hayatındaki erkeklerden ilham alıyor olması ve çoğunlukla da kendi tecrübelerini göz önünde bulunduruyor olmasıymış. Mademoiselle Chanel, birkaç dekoratif abartı dışında her zaman pratik ve mantıklı olmaları için tasarlamış. Herşeyden önce kendi kendisinin modeliydi, önce hayal etti, giydi ve son rötuşları ekledi. Her ayrıntının bir nedeni vardı. Mükemmeliyetçi bir yaklaşımla donattığı tasarımlarını, lüks ve zerafetin amblemiyle tamamladı.


Üretilmesinin üzerinden yarım yüzyıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen, halen o büyük efsanenin sihirli dokunuşlarını üzerinde taşıyan marka; günümüzde modernliğin ve kalitenin simgesi haline gelmiş durumda. Bu krallığın devamını sağlayan, 1983 yılında Chanel tahtına oturmuş olan Karl Lagerfeld'in yeteneği de kesinlikle yadsınamaz. Bu mirası taşırken Lagerfeld'in motto'su ise Goethe'den gelmiş; ''Create a better future from the widened elements of the past."



İlk olarak 1929 senesinde Mademoiselle Chanel tarafından üretilmiş olan çanta, omuzdan asılan elegan bir versiyondu. Aslen askerlerin kullanımı için tasarlanan çantanın dönüşümü, kadınların sokakta rahatça ve ellerini özgür bırakacak bu çantayı farketmeleri ile gerçekleşti. Ve yeni bir moda akımı başladı. O günden sonra Chanel bu fikri sıkça kullandı, ancak 2.55 olarak bilinen ve bugün halen çılgınca satan çantanın "doğum tarihi" Şubat 1955'tir.

Daha fazla bilgi için www.chanel.com









Geç kalan bu yazım ve bunca zaman ortalarda olmadığım için üzgünüm.

One Response so far.

  1. Gerçekten ilginç

Leave a Reply

  • Doğum Hikayemiz - 40+4 e geldiğim 23 Aralık gecesi 7-8 defa sancı benzeri bir ağrı beni uyandırdı ama uykuma devam edebildim. Sanırım saatte 1 geliyordu. Sabah 7.35’te Uğu...
    10 yıl önce

Her Hakkı Saklıdır © Bu sitede yer alan hiçbir veri, izin alınmadan kopyalanamaz, başka bir yerde yayımlanamaz.



Web Analytics